STENBOCKEN 2013Socialt liv, relationer och kärlek

Pluto befinner sig i ditt tecken under hela året och du är mycket intensiv. Allt handlar om dig själv, du är i själva verket besatt av dig själv och din egen person. 

Saturnus å andra sidan befinner sig nu i det elfte huset för socialt liv och gissa vad: du får ta ett steg tillbaka och du får lära dig att umgås enligt spelreglerna. Det behöver inte vara lätt och det ska inte vara lätt. Saturnus är den stora läraren som skapar vissa bördor i våra liv. Saturnus lär dig att samarbeta och att bli en lagspelare. Det är din stora läxa fram till slutet av 2014. Så länge som Saturnus reser via Skorpionen.

Ditt sociala liv kommer definitivt att gå via stora förändringar under året. Det första tecknet är så klart månförmörkelsen den 25 april i skorpionen och det andra är nymånen och solförmörkelsen i skorpionen den 3 november. Mellan dessa två datum sker mycket i det sociala livet. Väldigt mycket. 
Under första halvåret, med Jupiter i tvillingarna, jobbar du ganska mycket och fler möjligheter till jobb dyker upp. Under andra halvåret kommer du däremot att börja skaffa dig vänner. Jupiter går in i kräftan, det sjunde huset för relationer. Nya möjligheter öppnas upp för dig att träffa många nya människor och i de lyckligaste fallen hittar du människor som du kan samarbeta med. 

Neptunus hjälper dig att kommunicera på nya sätt, kanske håller du med andra även om du har helt annorlunda tankar. Du söker gemenskap, och förstår att du ibland måste hålla med även om du inte känner för det. 

Bra tider för det sociala livet är början av året, när Venus befinner sig i stenbocken och gör dig charmig och trevlig. Kommunikation går däremot inte så himla bra under perioden 26 februari och 22 mars eftersom Merkurius, kommunikationens planet är retrograd. Intriger kan också uppstå och skvaller. Mellan den 3 juni och 27 juni kan du skaffa dig massor av nya vänner, och en annan social tid kan vara 11 september – 7 oktober.

För kärlek, romantik och nöjen är perioden 15 april – 31 maj bäst. Om du hittar rätt partner kan ni ha roligt tillsammans och ni kan också inleda en passionerad relation. Och visst har du en solförmörkelse och en nymåne i oxen och det femte huset den 10 maj. En del av er kan visserligen inleda en mycket rolig, passionerad romantisk relation under våren. Andra kan skaffa barn eller inleda viktiga kreativa projekt.

Hemma ser situationen ostadig ut. Det är möjligt att du funderar på att flytta. Och den 18 oktober kan du göra det eller runt den tiden, eftersom du har en fullmåne och en månförmörkelse i det fjärde huset för hem och familj. 
Merkurius kommer att vara retrograd tre gånger också och alla tre gånger kommer ditt sociala liv att påverkas. När Merkurius är Rx uppstår missförstånd, förseningar, tekniska problem och det är inte så bra att resa. Första Rx-perioden för Merkurius är 23 februari – 17 mars, den andra är 26 juni – 20 juli, den tredje 21 oktober – 10 november.

Jobb och pengar

Det kommer förmodligen inte att ske några stora förändringar inom ekonomin. Jupiter fortsätter sin transit via tvillingarna och det sjätte huset för jobb och hälsa under första halvåret och du kan göra stora framsteg. Hälsan blir bättre, du har mer energi och dessutom mer att göra. Det finns ständigt något att göra. Arbetsuppgifterna är många men du kommer att göra framgångar också.
Under andra delen av året, efter den 26 juli kommer Jupiter att flytta över till relationernas hus. Det sociala livet blir därmed viktigare och du kan träffa många nya människor under cirka ett år men en del av dessa människor kommer det inte att leda till någon långvarig relation. Endast några få kommer ta stanna kvar. Partnerskap kan också bli viktigt. 

Men i allmänhet kommer jobbet inte att kännas lika viktigt som det sociala livet som upptar mycket av din uppmärksamhet.

Men några perioder under året kan vara bättre än andra. I början av året kan du tjäna extra pengar, eftersom planeten Mara befinner sig i Vattumannen mellan den 1 januari – 2 februari och du jobbar extra hårt för att tjäna extra. Mellan den 2 februari – 26 februari skapar Venus också ett ekonomiskt uppsving. Därefter – under resten av året blir förmodligen ekonomin mer eller mindre stabil. Kanske kan du tjäna extra under perioden 28 augusti – 15 oktober.

Resor och högre utbildning

Det finns inga tecken på att utbildning eller resor är särskilt viktiga för dig under året. Men det finns ändå några perioder under vilka du kan tänka dig att plugga, läsa, lära dig nya saker eller kanske resa och dessa perioder är 22 juli – 16 augusti samt 15 oktober – 7 december.

Om du ändå gör fler resor, försök undvika de perioder under vilka Merkurius är retrograd.

Venus Rx

Den 21 december 2013 inleder Venus, kärlekens och skönhetens planet, en retrograd rörelse i ditt tecken. Den här planeten kan skapa stora problem i det sociala livet eftersom Venus Rx skapar intriger och problem, och allt detta kan leda till depression. 

Det är viktigt att du är beredd redan från början och ser Venus Rx som en tid under vilken du bör omvärdera dina relationer till andra i stället för att göra dig av med folk i din omgivning bara för att de har sagt något dumt till dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback