VI TACKAR TETEH BANGURA ♥

Den allsvenske skytteligaledaren Teteh Bangura är klar för det turkiska ligalaget Bursaspor och lämnar AIK efter några succémånader. Teteh gjorde 15 mål under årets allsvenska säsong – och detta på endast 17 spelade matcher.

21-årige forwarden Teteh Bangura provtränade med AIK i augusti förra året när han spelade för Köping FF i Division 2 Norra Svealand. AIK och Teteh kom sedan överens om ett treårskontrakt i september 2010 och avtalet gällde från årsskiftet 2010/11.

AIK-debuten skedde i bortaderbyt mot Djurgården (0-0) den 4 april då han i den 73:e minuten ersatte Martin Kayongo-Mutumba. Det första målet kom i hemmamatchen mot Mjällby AIF (3-0) den 10 april då han stal bollen från en motståndare och slog in 2-0 i den 41:a minuten. Han följde sedan upp med 3-0-målet i den andra halvleken.

När AIK under sommaren vann sex allsvenska matcher i rad var Teteh Bangura starkt bidragande till segersviten då han gjorde hela nio mål i de fem första segrarna, bland annat alla fyra målen då AIK besegrade Halmstads BK på Råsunda med 4-0.

Bursaspor spelar i den turkiska högstaligan Süper Lig och kom på tredje plats den gångna säsongen, 21 poäng efter de nu regerande mästarna Fenerbahçe SK. Laget spelar i Bursa som ligger i den nordvästra delen av Turkiet och man har vunnit ligan en gång, säsongen 2009/10. Den kommande säsongen inleds den 10 september.

Tredjeplatsen i ligan gav dem en plats i den tredje kvalomgången till Uefa Europa League där de ställdes mot Gomel från Vitryssland. Bursaspor gick vidare med sammanlagt 5-2 efter 2-1 hemma och 3-1 borta. I den avslutande play off-rundan till gruppspelet i Europa League ställs Bursaspor mot RSC Anderlecht, speldatum är 18 och 25 augusti.

Totalt blev det 18 tävlingsmatcher för Teteh Bangura i AIK-tröjan och på dessa matcher svarade han för 15 mål. Målen fördelade sig på åtta spelmål med fötterna, sex på nick samt en straffspark